top of page

Ik leer leren

Alle leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool kunnen de training volgen als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Het programma is ook geschikt voor brugklassers die even een steun in de rug kunnen gebruiken en jongeren die vastlopen binnen het voortgezet onderwijs. Ook voor leerlingen die een MBO- of HBO- opleiding volgen, kan de 'ik leer leren' training van grote waarde zijn. De training kan zowel individueel worden gegeven als in groepjes van vier tot zes leerlingen.  De voorkeur voor leerlingen uit groep 8 gaat uit naar groepstraining omdat de kinderen dan veel van elkaar kunnen leren.

De training 'Ik leer leren' is ontwikkeld door Tea Adema en wordt sinds 2013  in Nederland en België gegeven en het werkt! 

Camper_1397klein.jpg

Tijdens het programma, dat uit vijf lessen bestaat, komen alle aspecten van leren aan bod. Denk hierbij aan:

Check.png

Leerstijl:

Wat is jouw talent en hoe zet je dit effectief in?

Check.png

Leerstrategie:

Wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk?

Check.png

Faalangst:

Hoe ga je om met spanning en stress?

Check.png

Concentratie:

Hoe houd je je bij de les en hoe houd je het vol?

Check.png

Motivatie:

Wat doe je met 'geen zin'  en 'saaie lessen'?

Check.png

Evalueren

Hoe pak je zaken aan en hoe kan het beter?

Check.png

Plannen en organiseren:

Hoe verdeel jij je tijd voor huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd? 

Daarnaast krijg je natuurlijk veel tips, weetjes en oefeningen. De 'ik leer leren' training is een actieve DOE- training.

Bij de 'ik leer leren' training ontdekken kinderen met elkaar en van elkaar welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. De nadruk ligt bij 'ik leer leren'  vooral op HOE te leren. Dit is een verschil met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, waar meer gekeken wordt naar de inhoud van de vakken. Bovendien helpt de training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen ook kinderen met andere leerstijlen. Dit door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. 

 

Met de 'ik leer leren' training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, op hun faalangst en ontdekken ze hoe ze beter om kunnen gaan met concentratie. De motivatie voor leren gaat bij de meeste kinderen met sprongen vooruit. Ze begrijpen beter hoe ze kunnen plannen en hoe ze de verschillende soorten vakken op de beste manier kunnen leren. Kinderen en ouders krijgen meer inzicht in HOE ze het leren kunnen aanpakken.  Kijk voor meer info op www.ikleerleren.nl

 

De kosten van de groepstraining 'ik leer leren' bedraagt per leerling € 182,50 (inclusief werkboek en inclusief BTW). 

Neem gerust contact met mij op voor vragen of meer informatie.

info ik leer leren
bottom of page