top of page

Ik leer leren

De 'Ik leer leren' training is een training als voorbereiding op de middelbare school en is een training die alle leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool kunnen volgen  Maar het programma is ook geschikt voor brugklassers die even een steun in de rug kunnen gebruiken en jongeren die vastlopen binnen het voortgezet onderwijs.

 

Ook voor leerlingen die een MBO- of HBO- opleiding volgen, kan de 'ik leer leren' training van grote waarde zijn. De training kan zowel individueel worden gegeven als in groepjes van vier tot zes leerlingen. 

 

Voor de leerlingen van groep 8 raden wij de groepstraining aan, omdat de kinderen op die manier veel van elkaar kunnen leren.

De training 'Ik leer leren' is ontwikkeld door Tea Adema en wordt sinds 2013  in Nederland en België gegeven en het werkt! 

Camper_1397klein.jpg

Tijdens het programma, komen alle aspecten van leren aan bod.

Denk hierbij aan:

Check.png

Leerstijl:

Wat is jouw talent? En hoe zet je die effectief in?

Check.png

Faalangst:

Hoe ga je om met spanning en stress?

Check.png

Plannen en organiseren:

Hoe verdeel jij je tijd voor huiswerk, taakopdrachten en je vrije tijd?

Check.png

Concentratie:

Hoe houd jij je bij de les? en hou houd je dat vol?

Check.png

Leerstrategie:

Wat is een slimme aanpak van leerwerk, maakwerk en rekenwerk

Check.png

Evalueren:

Hoe pak je zaken aan en hoe kan het beter?

Check.png

Motivatie:

Wat doe je met 'geen zin' of 'saaie lessen'

info ik leer leren

Daarnaast krijg je natuurlijk veel tips, weetjes en oefeningen.

De 'ik leer leren' training is een actieve DOE- training.

Bij de 'ik leer leren' training ontdekken kinderen met elkaar en van elkaar welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. De nadruk ligt bij 'ik leer leren'  vooral op hoe te leren.

 

Dit is een verschil met bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, waar meer gekeken wordt naar de inhoud van de vakken. Bovendien helpt de training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen ook kinderen met andere leerstijlen. Dit door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. 

 

Met de 'ik leer leren' training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, op hun faalangst en ontdekken ze hoe ze beter om kunnen gaan met concentratie. De motivatie voor leren gaat bij de meeste kinderen met sprongen vooruit. Ze begrijpen beter hoe ze kunnen plannen en hoe ze de verschillende soorten vakken op de beste manier kunnen leren.

 

Kinderen en ouders krijgen meer inzicht in HOE ze het leren kunnen aanpakken.  Kijk voor meer info op www.ikleerleren.nl

De kosten van de groepstraining 'ik leer leren' bedraagt per leerling € 182,50 (inclusief werkboek en BTW). 

bottom of page